Egy anyag, igényes alkalmazásokhoz: K030

A legkülönbözőbb méretű és anyagminőségű komplex acél alkatrészek gyártása a Kuhn Special Steel alaptevékenysége. A centrifugál öntési technológiával készült termékek tisztasági és tartóssági tulajdonságai messze felülmúlják a statikus öntéssel készültekét és a kovácsolhatóság szintén figyelemre méltó. A minőségi végtermékek létrehozásához az alkalmazott öntési technológia és az alkatrészek feldolgozása mellett kulcsfontosságú az alkalmazásokhoz illeszkedő anyagminőségek kiválasztása is.

Ezért fejlesztettük ki ezt a vevői igényeket kielégítő anyagminőséget: A KO30 olyan korrózióálló martenzites ötvözet, amely az akár 60HRC keménységével különösen kopásálló. Ennek következtében a feldolgozása nagy kihívást jelent, de a Kuhn a Rendelő termékrajzai alapján képes az alkatrészeket méretpontosan legyártani. Az anyagminőség fejlesztés, az öntéstechnológia és a feldolgozás együttműködése optimális gyártástechnológiát biztosít. Az új, nehezen forgácsolható KO30 anyagminőség átmérő tartománya 16-865 mm, a maximális falvastagság 130 mm és hosszúság 2.430 mm-ig terjed.

Továbbfejlesztett változat a KO30 és a KO27 variációja, amely minőségi kivitelben hegeszthető, ezáltal még szélesebb felhasználási területre alkalmas.
A több, mint tíz éve piacon lévő KO30 valódi sikertörténet: Malomipar és keveréstechnika, élelmiszer feldolgozó ipar és szivattyú gyártás különféle alkalmazásokhoz. Az első prototípus kifejlesztése óta ebből az anyagminőségből kb. 4.400 alkatrész került a piacra.

De a fejlesztés folytatódik a növekvő igényeknek megfelelően. Még nagyobb korrózióállóság még nagyobb terhelhetőség mellett. A múlt évtől van forgalomban a KO32. Két ágazatban a gyakorlati alkalmazása máris meggyőző eredményeket mutat.